Salutare pescari!

Iată ordinul de prohibiție așa cum nu s-a mai regăsit de mult timp! Bineînțeles că facem referire la data publicării, căci dacă vorbim despre reglementări, îmbunătățiri în ceea ce privește speciile de pești mai ales, dar și pentru pescarii recreativi sau obișnuiți cum vreți să-i numim, vom observa foarte puține diferențe, aproape spre deloc.

Din ce am observat, ordinul de prohibiție stabilit nu ține nici în acest an cont de schimbările climatice ce se petrec de ani buni, astfel încât cel puțin speciile de pești, nu vor fi cu adevărat protejate, ba dimpotrivă. Știm bine cei ce frecventăm incintele naturale, în deosebi râurile și fluviul Dunărea, capturăm frecvent exemplare de pești ce nu au depus încă icrele mult timp după terminarea prohibiției, acest lucru duce clar la diminuarea populațiilor, a speciilor deja amenințate de pescuitul comercial abuziv, dar mai ales braconaj, indiferent de modul prin care acesta este practicat.

Este bine ori corect sau nu, pe noi pescarii de rând, oameni simpli, nu ne vor băga în seamă. Știm doar că trebuie să avem permisele de pescuit vizate, să depunem fișe de capturi pentru a putea dobândi în continuare acel permis fictiv în care oricine poate trece orice dorește fără a fi practic ceva concret, dar cei cu putere de decizie s-au gândit că așa e mai bine…

Așteptăm totuși opiniile voastre în comentarii, măcar noi în comunitățile noastre să vorbim, chiar dacă rămânem în continuare la stadiul de vorbit, căci din păcate și la capitolul pescuit, în general vorbind, se întâmplă ca și în viața noastră de zi cu zi, ne lăsăm conduși de oameni ce ocupă funcții importante în stat, iar prin ceea ce propun și legiferează, nu aduc în 99% din cazuri ceva benefic pentru populație, pentru cei ce i-au votat.

Rămâneți cu bine și respectați totuși natura oriunde mergeți, la pescuit sau la picnic, nu lăsați gunoaie nicăieri, nici în apă, nici pe uscat! Asta trebuie să ne definească pe noi ca pescari cumsecade cu bun simț!

Fire întinse tuturor și urmăriți-ne în continuare!