Lăsați-ne să pescuim! Nu puteți avea totul iar noi nimic!
Pescuitul sportiv pe râul Dâmbovița pe raza Municipiului București

În urma petiției adresate de A.P.A. – ASOCIAȚIA PESCARI AMĂRĂȘTENI, către A.N.P.A. – AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU PESCUIT ȘI ACVACULTURĂ (le mulțumim pe această cale), privind situația apelor pentru care AJVPS ACVILA a anunțat într-o postare pe pagina de socializare FACEBOOK în data de 9 Ianuarie 2024 că le are în gestiune și că eliberează permisele necesare pentru a pescui legal în acestea, am primit răspuns din partea ANPA Romania, care arată așa cum veți vedea și dvs mai jos, atașat în PDF și pretabil pentru descărcare de către cei interesați.

Dacă ați citit deja răspunsul primit, veți constata că pescuitul sportiv pe râul Dâmbovița din București, se poate practica în baza permisului de pescuit GRATUIT, eliberat de ANPA online, după înregistrarea pe siteul www.anpa.ro și completarea pe rând a pașilor parcurși, atașăm în linkul de jos ghidul obținerii pas cu pas:

și/sau prin legitimarea ca sportiv în baza autorizației emise de către F.R.P.S. – FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE PESCUIT SPORTIV.

ACUM, ÎN ATENȚIA PESCARILOR/ MEMBRI COTIZANȚI LA A.J.V.P.S.-uri

Astăzi s-a publicat în Monitorul oficial al României nr. 86 din 30 ianuarie 2024, Decizia ICCJ nr 19 din noiembrie 2023, pronunțată de completul de soluționare a Recursurilor in interesul legii, în dosarul 2223/1/2023, privind interpretarea art. 6 și 33 din OG 26 din 2000.
Potrivit Deciziei menționate, înscrierea de noi membri constituie modificare de acte constitutive și statute și trebuie menționate în
Registrul de evidență al asociației de la Judecătoria competenta teritorial, pentru a confirma calitatea de membru și acorda dreptul de vot în Adunările generale.
Așadar cei care cotizează la ajvps-uri, când le plătiți cotizația de membru, cereți să vă facă dovada că sunteți înregistrați în Registrul de evidență al asociației de la Judecătoria competentă teritorial, înregistrare care vă dreptul de a vota în Adunările generale și de a cere socoteală celor care le conduc despre ce au făcut cu banii voștri.
Altfel, nu vă mai plângeți pe Facebook că ăia și ăilalți nu fac populari și că măresc cotizațiile cum vor și că își dau salarii din banii voștri, lucru perfect adevărat.
Cotizațiile sunt stabilite de Adunarea Generală și fiecare membru trebuie să participe și să voteze. De asemenea, să aprobați Raportul de activitate al Consiliului director. Conducătorii asociațiilor nu sunt șefii dvs ca la locul de muncă, sunt angajați ai asociației, plătiți din banii voștri, nu sunt șefii acesteia.
“Șefii” sunteți voi, cei care sunteți membri și Adunarea generală care este organul de decizie, compusă din totalitatea membrilor asociați.
Asta ca să știți în ce vă băgați în momentul când intrați într-o asociație ca membru!

Fire întinse tuturor și urmăriți-ne în continuare!