Salutare tuturor!
Duminica ce-a trecut s-a isprăvit și mult așteptata noastră așa zisă #CupaMicilorPescari2022 ce s-a desfășurat pe frumoasa incită #ComplexulPiscicolMilotina3 unde am organizat împreună cu colegii mei din A.P.A.- ASOCIAȚIA PESCARI AMĂRĂȘTENI poate cel mai frumos, mai interesant concurs de pescuit pentru copii, pe parcursul a două zile

  • Scuze de întârziere dar chiar n-am avut timpul necesar! Restul pozelor și clipurilor vor fi adăugate într-un album special pe pagina noastră oficială de Facebook!

Ce s-a întâmplat de fapt!
De mult ne doream ca organizatori să ținem un astfel de eveniment pe parcursul a două zile. Nu am reușit până acum ori datorită plandemiei, ori din lipsa de interes poate. De data asta nu doar că ne-a reușit, ci am făcut-o și la un alt nivel! De la an la an reușim să aducem tot mai mulți sponsori și credeți-ne că nu a fost tocmai ușor! Ce-i drept unii au răspuns din prima, unii au fost mai darnici, mai puțin, alții nici nu ne-au băgat în seamă și alții deși au promis că ne vor sprijini, n-au făcut-o! Nu e supărare! Ideea e că cei ce ne-au fost alaturi n-au ținut cont de brand sau renume și cum spuneam, au răspuns aproape instant invitației noastre!

Activitățile au decurs astfel!
Ziua de sâmbătă copiii dar și adulții, au făcut cunoștință cu băieții din Red Eye Airsoft care au venit “înarmați” cu puști de asalt, snipere, pistoale categoria #Airsoft bineînțeles! O super experiență atât pentru cei mici cât și pentru cei mari
Mulțumim cu ocazia asta #RedEyeAirsoft și sperăm că vom mai colabora!

Spre seară am ținut și amicala întrecere #TrasulDeSfoară. Pentru ai face pe cei mici să fie mai determinați, am împărțit gașca în două echipe ce le-am pus și nume denumiri, ce vor rămâne de acum înainte valabile și în viitor. O echipă a fost numită șalăii buclucași, iar cealaltă cărășeii magicieni. Ne așteptam să fie un oarecare interes, dar ceea ce vedeți în poze și clipuri arată că ce a ieșit a fost peste așteptările noastre! După 2-3 runde de antrenament, au urmat 5 contând la clasamentul final! Echipa cărășeilo a câștigat cu scorul de 5-3, drept urmare ii felicităm

Fiindcă și noi în sufletele noastre, mulți încă suntem copii, am făcut repede echipele purtând aceleași denumiri ca cei mici și am început joaca de-a binelea!
Bineînțeles că seniorii de la cărășei i-au luat pe sus pe șalăi și la propiu și la figurat. În toate rundele! Acest lucru a fost atât de deranjant pentru echipa șalăilor încât am fost chiar acuzați că ba sfoara e prea lungă în dreptul nostru, ba că avem 3-4 oameni în plus, deh…frustrare maximă când nu iei nici o rundă
Ideea e că la această activitate au participat atât concurenții, cât și noi organizatorii și sponsorii și scz de repetare, a fost peste masura așteptărilor și promitem că o vom mai face pe viitor!
Ps: care e treaba cu ăia 50 lei că eu n-am primit nimic parol!

După o pauză binemeritată odată cu lăsatul serii, au început și grătarele să sfârâie și bineînțeles mult așteptatul foc de tabără! Imaginile și clipurile spun totul de la sine și chiar nu mai necesită prea multe de spus!

Se lăsase în sfârșit liniște.
Era momentul acela în care chiar ți-ai dorit să fi singur doar tu cu gândurile tale, orăcăitul broaștelor și cîrîitul lișițelor. Aș fi putut în mod normal sta astfel aproape până dimineața, însă oboseala și-a spus cuvântul și am fost nevoit să mă retrag, chiar și așa lăsând geamul la mașină jumătate deschis am adormit în compania minunată a acestor sunete ale naturii!

Ei bine în sfârșit venise ziua când cei mici urmau să se întreacă cu undița.
A fost un pic mai greuț cu deșteptarea căci deh.. nu-i ușor nici pentru ei cu atâta alergat până târziu în noapte! Tuturor ne era oarecum mai greu să ne urnim însă cu o cafea caldă pregătită de colegul nostru bucătar Romeo Viorel Rotaru parcă sângele începea să curgă mai ușor Astfel am început dimineața și totodată prezența și tragerea la sorți a standurilor.

La capitolul acesta vreau să menționez ceva, anume că atât s-a putut! Am obținut accesul pe această incintă a Complex Piscicol Milotina GRATUIT și administrația după părerea noastră este demnă de tot respectul pentru că ne-a sprijinit în acest sens dar și pt faptul că cel puțin pe partea cu sălciile am avut loc la discreție și vegetația fusese tunsă! Că pe partea cealaltă a fost iarba mai mare să spunem că este vina cuiva, a naturii, a administrației, a noastre a organizatorilor!? În mod normal pe partea cealaltă nu se pescuiește, iar cine o face nu pune preț pe faptul că iarba este până la genunchi, în definitiv suntem în natură nu în parc în oraș!

Și da au fost câteva discuții în legătură cu acest aspect și împreună cu ceilalți colegi din asociație, am lăsat participanții ce nu le-a plăcut un anumit loc, să aleagă altul unde le convine mai mult. Cu o familie ne-am înțeles imediat prin vorbe frumoase și bun simț și mai mult ne-am ales ambii cu o prietenie frumoasă, cu altă familie dimpotrivă, ne-am ales cu jigniri (înjurături) că ar fi proastă organizarea, etc…

Suntem oameni și noi și avem lipsuri, însă de la an la an am făcut tot ce-a ținut de noi să aducem un plus acestui frumos eveniment și cine ne cunoaște știe acest aspect!
Totul poate fi rezolvat atât timp cât există o bună comunicare și toleranță și bun simț!

Cele două ore a manșei 1 a concursului au fost decisive pentru majoritatea concurenților! Fiind mai răcoare, mai odihniți, cei ce și-au dorit mai mult de la acest concurs și-au asigurat deja locul pe podium, spun asta căci în manșa 2 clar s-a văzut scăderea interesului ținând cont de soare dar și de oboseala acumulată.

Pauza dintre manșe a fost asigurată de Alexandru Stoica prin ceva dulce la burtică! Niște ronțăieli și câte un suc. Mulțumim Alex

Trebuie să spun și ceva ce n-ar fi trebuit să se întâmple deși am adus în discuții atât prin regulament cât și prin postările pe eveniment și grupul părinților, mă refer la faptul că, copiii trebuie să pescuiască, nu părinții! Este prima dată când eliminăm pe cineva de la ocuparea podiumului pentru acest aspect! Copiii însă au primit toate celelalte cadouri oferite de sponsori! De altfel nici nu i-am adus în discuție la premiere, tocmai ca cei mici să nu se simtă prost!
NU AȘA ÎI ÎNCURAJĂM PE COPII, IAR ASTA ESTE LA GENERAL NU DOAR LA PESCUIT, CI IN VIAȚA DE ZI CU ZI

Încă de cum au revenit cei mici de pe standuri și s-au racorit un pic la umbră și cu ceva rece, au prins glas și au început să țipe după premiere (urmăriți clipul) însă nu ne-am luat după ei și i-am făcut să mai aștepte un pic căci tocmai sosise #RomeoViorelRotaru cu pizza și desertul de la City Grill Delivery cărora le mulțumim pt sprijin!
După pitici a venit și rândul seniorilor să i-a masa, o gustoasă iahnie de fasole cu cârnați afumați asortată cu castraveții murați de la colegul nostru Nicolae Moroianu și niște ardei bulgărești la borcan. A fost mai câmpenește așa, mulți nu au mai stat neapărat la masă ci și-au găsit loc la umbră împreună cu ceilalți participanți, fapt ce ne-a bucurat să-i vedem împreună!

Romică JOS PĂLĂRIA pentru mâncare și tot ce-ai făcut în general!

Asaltați iar de strigături ca în țara Oașului dar cu alte cuvinte, copiii au început iar “premierea premierea” (vezi clipul)
Deci n-am mai ținut cont că mulți dintre noi organizatorii n-am mâncat, am început să chemăm la masa premierii toți participanții. La urmă i-am lăsat ca de obicei pe câștigători, astfel suspansul este mai intens

Podiumul a fost ocupat astfel:

Juniori 1:
Locul 1 Miruna Dumitru
Locul 2 Vlad Savoiu
Locul 3 Ilinca Ghergu

Juniori 2:
Locul 1 Denis Bădilă
Locul 2 Andrei Sandu
Locul 3 Dragoș Andriescu aici mă opresc puțin pentru al felicita pe propriul fiu pentru gestul său, vorbesc de faptul că în acest an fiul meu a participat ultima oară din postura de concurent împlinind 14 ani și fiul colegului nostru tot din #APA împlinind de curând 5 ani, așa s-a creat un fel de ștafetă astfel pentru al încuraja astfel pe cel mic dăruindu-i cupa abia primită! BRAVO tati!cred că am fost mai mândru de tine acum făcând acest gest, față de simpla câștigare a cupei în sine!

Toți aceștia au primit tot ce au primit ceilalți copii, în plus încă câte o undiță de calitate din partea Pescuit în RO iar ca să vedeți că tot ce-am prezentat inițial a fost respectat, vă rog să urmăriți clipul video. În definitiv copiii au primit TOȚI câte 2 undițe, câte 5(dacă nu mă înșel) pungi de nadă, câte o cutie compartimentată dotată cu accesorii pt pescuit la undiță, câte 4-5 linii complete, etc, plus medalii și diplome! În afară de premianți care bineînțeles au avut cum spuneam o undiță în plus și cupa!

Indiferent cum și în ce fel ne-au sprijinit sponsorii, noi mulțumim tuturor în egală măsură! Repet mereu că cel puțin la acest concurs destinat exclusiv copiilor, nu ținem cont de magazinul care ne ajută, de renume sau brand, ci de toți ce pot să ne sprijine! Așadar voi începe să îi enumăr pe toți ce ne-au ajutat cu aceste cadouri și premii:

Articole Pescuit Racari , Decathlon România , #RedEyeAirsoft ,
Hakuyo Fishing Technology ,
Claumar Pescar , Magazin De Pescuit La Ursu ,www.plase.net #GrillCityDelivery , #ComplexPiscicolMilotina3,

  • Mulțumim participanților pentru prezență și pentru că au înțeles faptul că NIMENI nu-i perfect și au apreciat munca noastră care nu a fost doar ceea ce ați văzut pe parcursul a două zile, ci cu mai bine de o lună în urmă, soldată cu bătut la uși, zeci de telefoane, de e-mail-uri și multe altele ce nu le pot aduce aici în discuție

Nu în ultimul rând mulțumesc și colegilor mei din mica dar frumoasa #APA – #AsociatiaPescariAmarasteni, alături de care facem asta vreme de 5 ani și de la an la an aducem un plus acestui eveniment, cei ce ne cunosc știu!

Uitasem la acest eveniment și noi organizatorii am fost premiați de Mihai Ciucur Sommelier World cu câte o sticlă de vin bun ce abia astăzi noi ne putem bucura de ea!
Mulțumim mult Mihai

Tot în clip veți vedea și cum a rămas locul după plecarea noastră, încurajăm toți pescarii de bună credință să facă la fel când ies în natură, căci natura este cu mult dinaintea noastră pe pământ iar noi prin colonizări și multitudinea de industrii inventate de-a lungul timpului, am ajuns să decimăm această natură pe zi ce trece!

Cam asta a fost ceea ce s-a numit #CupaMicilorPescari2022 !
Mulțumim încă o dată tuturor și în încheiere vă rog să acordați un feedback acestui eveniment, cât și sponsorilor noștri fără de care nu am fi putut susține la înălțime așa ceva! O puteți face pe paginile lor afișate mai sus, dând tag prin postările pe profilele dvs ori în grupurile unde sunteți membri, etc. Măcar atât să facem și pentru ei, poate pe viitor va conta și ne vor fi alături iarăși!

Doamne ajuta tuturor și urmăriți-ne în continuare căci urmează #CupaAPApescuitÎnFamilie o întrecere la undiță în cuplu de doi(tata+mama, tata+fiul, mama+fiul, sora+fratele, etc) lucrăm deja la găsirea unei locații potrivite, la viitorii sponsori și la câte și mai câte sperăm să reușim!

Ne puteți urmări pe pagina
Pescari amărășteni
Grupul Pescari amărășteni
Site: https://pescariamarasteni.ro/
Canalul YouTube

https://youtube.com/channel/UCicwJAhYf2fMFwKSjp4JCoQ