Salutare tuturor!!!

A venit și vremea să vorbim, să facem un feedback, a celei ce a fost #CupaMicilorPescariEditia5-2021!
Cine ne cunoaște știe că durează un pic până punem pozele și clipurile cap la cap să putem rămâne toți cu amintiri frumoase!

Așadar s-o luăm cu începutul!
După nenumărate verificări pe mai multe site-uri cu vremea, am hotărât împreună cu colegii mei din #APA și cu părinții copiilor, să ținem în continuare concursul.
Dar mulți dintre voi nu știu de partea decât ce au văzut a doua zi.
Apropiindu-mă de locație, vedeam deja cerul încărcat de nori exact în zona Călărași. Colegii care deja erau la baltă, au tras ceva cu ploaia, mai ales că s-au nămolit bătând țărușii dar și când au ridicat corturile, apoi a urmat depozitarea bagajelor, cadourile, premiile, băuturile și mâncarea ce urma să o gătim, mese și scaune și multe altele. Într-un târziu în jur de 22-23.00 am terminat și noi cu totul și ne-am bucurat cu toții de un pic de voie bună, povesti de-ale noastre și alte cele de-ale pescarilor. Mă voi opri aici că restul sunt amănunte

Dis de dimineață, “ne-am trezit pe cap” cu cei mai înverșunați pescari, de la cei de 5-6 anișori, până la cei mai mari, să fi fost ceasul 6, 6.15.
Romică colegul nostru pregătise deja cafeaua și ne îndemna de zor să ne umplem paharele, că deh… să fi fost vreo 10 litri, aveam de unde

Trece timpul și nu stă, se face și ora 7 și se arată tot mai mulți participanți, am amânat cu 30 min să-i așteptăm și pe ceilalți, s-a făcut o confuzie în ceea ce privește locație exactă, aplicația cu GPS ul duce pe baltă prin altă parte decât cea mai utilă.
Pentru mine cel puțin începea stresul și emoțiile, cu toate că fac asta împreună cu ai mei colegi din 2017, degeaba, în momentul când se întâmplă din nou este ca și prima oară, acum înțeleg în sfârșit și eu actorii de exemplu care spun că au trac/emoții la fiecare reprezentație, să știți că au dreptate!

La 7.30 a început extragerea standurilor, copiii parcă și ei având emoții majoritatea luau bilele din bol parcă cu teamă că-i mușcă de vorbit, să spună numărul să îl notăm abia îi auzeam parcă șopteau să nu audă adversarul La ora 8.30 s-a dat startul primei manșe! Să fi văzut concentrare pe unii dintre ei asta la început, că spre sfârșitul manșei deja unii din ei începeau să se plictisească.

Eu plec spre standul care i-a revenit fiului meu, apoi mă apuc să-l ajut să își pregătească cele de trebuință.
Dragoș a început să prindă destul de greu primii doi pești, cu care aveam să rămânem aproape de finalul manșei, nu era prea roz situația! În ultimile 20 minute au mai venit încă doi cărășei și din nou speranțele noastre creșteau (mă rog mai mult ale mele). Abia aștepta pauza, aproape a fugit împreună cu ceilalți să își bea sucurile promise și gustărica.

În această pauză cei mici cu ale lor, schimburi de telefoane, de conturi de tik tok etc, noi cu ale noastre, adică starea vremii care ne era teama să nu se schimbe, se preconizau ploi la ora 14-15 exact la festivitatea de premiere. Asta a fost un bun motiv să nu o mai lungim cu atelierul pescăresc și workshop-ul ce-l pregătisem, pliantele cu speciile de pești (le vom da fiecărui copil în măsura în care putem să ne vedem), și câte ceva și despre mediu. Astfel am reușit cum veți vedea mai jos, să păcălim ceea ce urma să fie! Manșa a doua a făcut ca pentru unii dintre participanți, cei ce-și doreau într-adevăr să țintească podiumul, să fie mai concentrați și să spere la mai mult. Acum că părinții și-au dorit mai mult, asta e, în cazul meu și al fiului meu a fost la fel , dacă nu i-am spus de 100 de ori să fie atent la plută nu i-am mai spus niciodată dar stăruința mea a dat până la urmă rezultate și la finalul manșei am reușit să fim încrezători că vom obține podiumul cel puțin. Mă bucur că el a scos absolut toți peștii și a aruncat undița singur în proporție de 85%, mai puțin când a bătut vântul, atunci când la pus râma in cârlig și la nadit, că se murdărea pe mâna bietul băiet’ Manșa a doua a fost ceva soare și ne încălzisem cu toții pe standuri, dar ne-am răcorit când a apărut soția lui Dragoș și a oferit pentru toți copiii câte o înghețată! Oameni minunați cei din Răcari care s-au gândit și la asta pe lângă faptul că au oferit tuturor copiilor câte o undiță, o cutie de plumbi și o linie de pescuit! RESPECT

Ca și la sfârșitul manșei întâi, copiii când au auzit claxonul de final au fugit la propriu către tabăra unde îi așteptau colegii mei cu masa pusă.
A fost “pauza” noastră ca să putem decide câștigătorii acestei ediții.
După ce au mâncat piticii au urmat cei mari, câte o verifică câte un suc o apă, după posibilități sperăm noi că a fost bine pentru toată lumea!

Când i-am adunat pe toți la premiere deja auzeam printre ei “eu câștig?” “eu primesc diplomă?” etc…

După ce și-au auzit numele fiecare în parte și au primit toți cadourile, i-am văzut în sfârșit mulțumiți! Cei mai mulțumiți bineînțeles au fost ocupanții podiumului, cum am spus încă de la început, aceștia au primit câte un rând de cupe pentru ambele categorii de vârstă, 5-9 și 10-14 ani.

Clasamentul la Ediția a 5-a din 2021 a #CupaMicilorPescari a fost:

Juniori 1

Locul 1 Dumitru Miruna
Locul 2 Nicolae Andrei Stefan
Locul 3 Vlad Melita

Juniori 2

Locul 1 Andriescu Dragoș #APA
Locul 2 Badila Denis
Locul 3 Mihai Georgescu #APA

În ceea ce îl privește pe fiul meu, este prima oară când obține locul 1, are încă un loc 2 și două locuri 3, acum când a împlinit 13 ani la penultima participare la acest concurs, și-a împlinit dorința, cred că eu mă bucur acum de asta mai mult, așa simt parcă

În calitate de Președinte al frumoasei noastre
A.P.A.- ASOCIAȚIA PESCARI AMĂRĂȘTENI voi încheia cu următoarele mențiuni:

Personal, dar și ceilalți colegi ai mei, ne declarăm acum după câteva analize și concluzii trase, ca suntem mulțumiți de cele săvârșite împreună, și promitem data viitoare o ispravă și mai mare! Iar noi știți când promitem ceva așa va fi!

Felicităm toți copiii pentru efortul de a rămâne până la sfârșit cu noi;
Felicităm părinții lor fair play (cu foarte foarte mici excepții);
Mulțumim mult Balta Mica Cojesti pentru găzduire și sponsorizare;
Mulțumim Articole Pescuit Racari pentru premii și surprize;
Mulțumim Claumar Pescar pentru premii;
Mulțumim Nadă “La Măndel” pentru premii;
Mulțumim City Grill pentru păpica copiilor;
Mulțumim Ninja Angler pentru premii;
Mulțumim Stefan Crisan pentru pozele frumoase
Mulțumim Baltacul pentru tot
Mulțumim Cicerone Pescarul Hoinar pentru ajutor și tot ce faci pentru noi
Mulțumim Alexandru Stoica pentru dulciuri
Mulțumesc Balaita Viorica că ai fost lângă noi și te-ai simțit ca într-o adevărată familie Marius Balaita cred că-ți place ce-ai văzut de sus! Și să ști ceva… EȘTI DEJA MEMBRU #APA chiar dacă nu și fizic, ești în inimile noastre, iar ce-am promis acum 3 ani când ai plecat de lângă noi, așa va rămâne și va fi
Mulțumesc EROILOR mei din Asociație pentru ce-au îndurat cu condițiile meteo dar și cu mine, că doar trebuie să-mi mențin și porecla asta a doua pe care mi-ați pus-o, “comunist”
VĂ IUBESC netrebnicilor

Încheiere:
Mi-aș dori mult să ne mai vedem și să ținem legătura cu unii din dvs și pe parcursul anului, nu doar la un concurs cu premii… dacă înțelegeți ce spun! Asociația noastră are nevoie de vlăstare care să ducă peste ani ce-am început noi, sunt vise frumoase într-adevăr și pline de îndrăzneală, dar împreună cu oameni determinați putem realiza aceste vise și să devină realitate!
Vrem ca copiii să se cunoască și în afara concursurilor, să socializeze în adevăratul sens al cuvântului, să mergem împreună la o acțiune de ecologizare, la #CampaniaFapteBune , să devină membri de drept ai Asociației, care când vor avea vârsta necesară, să aibă un cuvânt greu de spus în comunitățile de pescari din România!

  • Vă invit cu ocazia asta pe cei ce credeți în proiectele noastre, să vă alăturați nouă și să dăm naștere la amintiri faine petrecute bineînțeles în natură, pace și armonie!

Înainte să dați mai departe, faceți pe paginile dvs când puteți, un feedback asupra ce ați văzut la noi ieri, dacă e ok al nostru puteți distribui pe acesta, pe grupuri, unde considerați dvs! MULȚUMIM!!!!

Acum chiar că închei

Înainte să trec la “pupitru” să încep să spun câteva cuvinte, am vrut să mă răcoresc un pic și am fugit în spatele mașinii să îmi dau cu apă pe față, deschid portbagajul, i-au sticla, desfac dopul jumate, pun sticla între picioare să curgă bine și dă-i! După două trei mâini am simțit și eu că-mi arde fața la propriu mă spălasem cu țuică nu mai vedeam de usturime! Am țipat disperat după apă și noroc că era Badila Ilie în preajma și mi-a turnat apă adevărată că abia mai stăteam în picioare mulțam Ilie
Așa se întâmplă când te grăbești, când te dedici, când vrei să iasă totul bine, dar nu-mi pare rau, e bine așa!

Dacă am uitat pe cineva, ori n-am folosit cuvinte prea frumoase, iertare! Fără intenție și vb aia… Suntem oameni și noi

Restul de poze și clipuri vor fi urcate pe site-ul nostru www.pescariamarasteni.ro și pe pagina publică într-un album foto!

O seară minunată tuturor și țineți aproape lângă noi pentru a mări familia, grupul Pescari amărășteni
dar și pagina Pescari amărășteni