În urmă cu câteva zile scriam pe www.pescariamarasteni.ro un articol în care vorbeam de pedepsele pentru pescuitului ilegal:
OUG 23/2008, respectiv art. 58, 59, 60, publicată în MO și având nr. 180 din 10.03.2008.

Cu o seară în urmă împreună cu un bun prieten am ieșit la o partidă mică de spinning pe râul Dâmbovița în București. Ignorând zgomotul mașinilor ce nu contenea să se oprească, deși era o oră înaintată, am continuat să lansăm nălucile la apă încrezători că vom reuși să aducem la pozat câteva exemplare demne pentru asta. Actorii principali nu prea aveau de gând să se oprească! Am schimbat în jur de zece gume până ca ei să se hotărască să urce pe scenă. Nu erau acei actori consacrați, abia atingeau 15cm. Însă noi eram mulțumiți, nu veniserăm degeaba.
Codruț deodată înțeapă! Lanseta i se arcui considerabil și captura venea foarte greu la mal! Îmi pregătisem telefonul pentru a imortaliza momentul, așa ceva nu trebuia nicicum ratat! Așteptările noastre însă nu fuseseră răsplătite cum ne doream! Prietenul meu reușise să scoată din apă o plasă monofilament (parașută) în care era prins un biban de toată frumusețea!

I-am făcut câteva poze totuși cu toate că ne țineam amândoi cu mâna de nas, este cel din imagini.
Asta ne făcuse pe amândoi să ne cam piară cheful și ne lăsase un gust amar combinat cu furie și neputință.
Am mai lansat de câteva ori fără rezultate și într-un final ne-am decis că era suficient pentru seara aceea.

Noi vom continua aproape în fiecare seară să ne încăpățânăm și să pescuim pe Dâmbovița, laolaltă cu braconierii care nestingheriți își aruncă capcanele lor, contrar legilor în vigoare și bunului simț!

Vom continua dealtfel și să vă aducem la cunoștință aceste aspecte, poate vreodată cineva ne va băga și pe noi în seamă și vom pescui pe Dâmbovița și Lacul Morii în liniște, nederanjați și neamenințați chiar de braconieri!

Rugăm insistent autoritățile statului să se sesizeze! Măcar o dată pe săptămână! Să i-a la control, la întrebări plăsarii și să-i întrebe de sănătate! Aceștia se vor înmulți dacă vor fi lăsați în continuare la voia întâmplării! Este corect să se întâmple așa !? Dacă da, atunci haideți și noi ceilalți să ne cumpărăm parașute și să braconăm cu toții!

În speranța că vom reuși ceva, Doamne ajuta!

Credeam că o distribuire este bună!

http://pescariamarasteni
– Mulțumim!