Salată de icre.

Metodă simplă și ușor de preparat.

Se ia o ceașcă/cană de cca cu icre care sunt ținute la sare în frigider cel puțin 2-3 săptămâni, 150 ml (eu cantitatea asta o folosesc), o ceașcă mai mică de maxim 100ml cu griș, o jumătate de lămâie, o legătură de pătrunjel, o ceapă de mărime medie, o jumătate de litru ulei, eu am folosit Floriol cam o jumătate de litru, dar nu e o regulă și un pahar de apă de 100ml cu minerală sau bere.

Se fierbe grișul și se lasă la răcit.

Se omogenizează ușor icrele cu 2-3 linguri de ulei, la început cu o furculiță.

Se adaugă treptat un pic câte un pic din griș, ulei la fel câte puțin și tot așa, când compoziția devine mai tare, adăugați câte un pic de apă minerală. De acum puteți gusta și după gust și plăcere adăugați și zeama de la lămâie, va tăia din greață dacă faceți exces de ulei dar îi dă compoziției și un gust fresh.

Ar trebui să dureze toată isprava cam maxim 30 minute. Spre final adăugați ceapa tăiată mărunt și pătrunjelul, mixați bine până la o omogenizare completă.

*Pentru miștocari sau cei ce nu cunosc, grișul îl folosesc pentru a înlocui pâinea, unii folosesc pâine uscată/tare, alții griș.

De ornat nu prea a fost să fie prea spectaculos, să zicem că n-am avut cu ce 😁

Hai poftă bună și fire întinse 😉!