Ziua bună prieteni!

La începutul lunii Aprilie 2020, văzusem o postare pe Facebook, care inițial nu o băgasem în seamă după felul în care începea, a doua zi l-am sunat pe Lucian Marin cel ce pusese această postare și pe grupurile administrate de mine să-i cer ceva lămuriri, se vorbea de donații pentru niște populări, de tombole, de faptul că unii admini de grupuri nu vor promova așa ceva, etc. Lucică îmi “traduse” despre ce este vorba și mă încuraja să încerc și eu, nu aveam de pierdut în cel mai rău caz de decât 10-15 lei.

Nu am stat prea mult pe gânduri și am trecut și eu la treabă, am început să promovez această inițiativă în grupurile și paginile administrate de mine. În lista mea de prieteni, după ce făcusem un fel de sondaj cu privire la acest proiect dar și în teagma virtuală pescărească se văzuse un oarecare interes pentru ce avea să se numească ROATA POPULARILOR!

Stefan Enough (Matei) cum îl știm noi prietenii, împreună cu încă un coleg binecunoscut în comunitățile noastre, Alin Vasile – All Fishing s-au unit inițial pentru acest vis ce devenise în scurt timp realitate, curajul lor cum spuneam mai sus, a ajuns și la mine prin Lucică și mi-a dat de înțeles că merită să încerc și eu, era genul de acțiune care nu-mi era străină și eram chiar bucuros să pot să ajut!

În scurt timp, chiar de-a doua sau a treia zi parcă, vine și Streche Daniel lângă noi (care știa deja de proiect dar îi mai lua pulsul?)și uite așa formasem un nucleu frumos ce avea să aducă un real succes proiectului nostru comun! Bineînțeles că luase și el inițiativa pe grupul lui de suflet Pescuit la clean unde deja organizase câteva tombole cu câțiva colegi interesați să sponsorizeze și ei, câțiva dintre aceștia fiind:

Asta mă făcuse să urmez și eu exemplul lui Streche Daniel și să organizez și eu două tombole cu un pachet consistent dedicat pentru spinning și unul pentru staționar, nu puteam să mă las mai prejos decât el, nu aveam nici cum dar măcar am încercat?

Apogeul la acel moment venea însă cu vestea că cele mai titrate magazine de pescuit din România, aveau să se alăture și ele acestui proiect frumos, acestea sunt:

Magazinul TotalFishing – Articole pescuit
Arrow International Fishing
MarelePescar.ro
Claumar Pescar
Articole Pescuit Răcari – pescuitin.ro

  • Imediat se alătură noua:

Dan Chirosca din partea OSP Iași

  • Si prietenul nostru care ne bucură cu materiale deosebite pe canalul YouTube și pagina de Facebook cu același nume:

Cătălin Tătaru si Adrian Iordache cu Baltacul!

  • Ce poate fi mai frumos decât să ști că ești susținut de toți aceștia?!

Săptămâna 13-19 Aprilie, a doua a campaniei de donații pentru strângerea de fonduri necesare popularilor ce vor urma, atinge și ea apogeul, lista oamenilor atingând pragul de 60 de persoane, care în total au însumat aproximativ 2800-3000 lei !
(Doar cele venind din partea A.P.A. și prietenii)

Bomboana de pe tort vine în după amiaza zilei de Luni 21.04.2020 din partea lui Nea Cici (scuze tinere, nu m-am putut abține?), când mă sună și-mi dă la telefon un domn generos, care mi-a spus că este interesat să susțină proiectul nostru printr-o donație care constă în popularea unor ape cu câteva mii de unități, cu specii de caras, fitofag și șalău! Mulțumim și dânșilor pentru gestul lor și mai ales pentru încrederea acordată ?

Dl. Dan patronul SC.Piscicultorul Colacu – Balta Fanu Colacu 1,2,3

Acest lucru nu este puțin!
Este prima oară în România în rândurile comunităților de pescari de pe Facebook, când atâția oameni se alătură unei cauze comune!
Asta înseamnă determinare, speranță, încredere și o voință de fier a celor ce s-au unit pentru asta!
Știm cu toții că nu noi trebuia să facem asta, cu autoritățile locale împreună cu concesionarii apelor țării, acolo unde ca scop și activitate o au deja în statutele lor, pe lângă paza acestor ape, pe lângă protejarea mediului, etc.

3 motive pentru care toți ar trebui să susținem cu fermitate #RoataPopulărilor … și nu numai!

1- Este cel mai bun exemplu ce-l putem da copiilor noștri, eliberând în apă niște pești, cresc șansele considerabil să-i poată prindă chiar ei în timp, îi va face să-i iubească ca pe jucăriile lor! Niciodată nu-i va trânti pe jos, niciodată nu-și va bate joc de aceste ființe!!!
Îi vor prinde cu bățul din joacă, din dragoste și nu cu alte unelte și scule interzise;

2- În acest proiect va fi și minim o campanie de ecologizare, unii au mai făcut asta, faptul că vor munci din nou cot la cot cu alți copii să strângă gunoaiele altora, îl va face să gândească de două ori înainte să arunce ceva în natură, ceva ce nu-i aparține naturii;
Vor trage de mânecă pe un coleg sau oricine când îl va vedea făcând asta;

3- Nu știu dacă voi apuca personal, dar sper ca copilul meu să aibă la rând și el copii! Aici este marele pariu al meu câștigat! Copiii fiului meu vor crește cu o educație sănătoasă și vor fi și ei sănătoși! Nu are cum să fie altfel!!!
Voi vedea toate acestea indiferent cum, ori fiind de față în viață, sau privind de sus de undeva cu sufletul plin de bucurie!!!

  • Vă provoc și pe voi să faceți asta!!!

Reamintesc conturile unde puteți contribui, suma minimă ziceam la început a fi 5 lei, însă datorită comisioanelor băncilor, ca să rămână totuși ceva și la noi să fie de minim 15 lei

CONT BCR⤵️
RO76RNCB0749111507660008
Titular Alin Vasile

CONT ING BANK⤵️
RO61INGB0000999905075629
Titular Andriescu Mihai Bogdan

CONT BANCA TRANSILVANIA⤵️
RO62BTRLRONCRT0281432401
Titular Andriescu Mihai Bogdan

CONT BANCA TRANSILVANIA EURO⤵️
RO12BTRLEURCRT0281432401
Titular Andriescu Mihai Bogdan

Dacă nu aveți posibilități măcar puteți distribui postările noastre astfel încât să ajungă la cât mai mulți oameni, șansele noastre ar crește considerabil! Mulțumim mult!???

Am ținut să scriu aceste rânduri aici, astfel încât să fie cunoscute aceste aspecte și de alt gen de public în afara Facebook-ului și poate vom inspira în continuare!
Din când în când vom mai reveni cu detalii despre stadiul în care ne vom afla și bineînțeles abia așteptăm să treacă perioada asta grea și să începem să concretizăm ceea ce ne-am propus!

Rămâneți conectați cu noi prin intermediul acestui site precum și prin grupul și pagina publică a acestuia ?Pescari amărășteni !

Fire întinse tuturor și urmăriți-ne în continuare!

Un articol de Andriescu Mihai Bogdan