Apus în viața prietenului și colegului nostru din Asociație! Om deosebit de respectuos, dornic mereu să ajute, să nu fie indiferent!
Bărbosu’ (cum îmi place mie Să-l tachinez), a hotărât să-l i-a pe nea Jorj de lângă noi pescarii și de lângă cei dragi! “Să-i fie rușine” am spus chiar când am aflat vestea tristă de la fiica sa Alexandra, prea repede L-a luat! Mai avea atâtea de făcut aici pe pământ, dar… poate așa trebuia să se întâmple, oricât de mult am vrea noi.

L-am cunoscut pe nea Jorj prin primăvara lui 2018 prin intermediul grupului nostru de pescari, relația noastră se întărea cu fiecare postare frumoasă ce o făcea, când vorbeam cu el la telefon și era atât de bucuros să vadă activitățile făcute de noi cei din APA. Nu a trecut mult timp și mi-a spus că dorește mult să facă parte din Asociație și m-a asigurat că va fi un membru exemplar! Exact așa a fost! Chiar de distanta între noi era de 230km pt el nu a contat, a contribuit de fiecare dată când aveam nevoie de sprijin pt vreun proiect anume. Nu rezista să nu se implice și el!
Dorea mult să ne cunoaștem personal, pe mine, pe trupa noastră din capitală! Din păcate doar pe Iulian Banu și Adrian Constantin a apucat să-i cunoască! REGRET nespus asta!

Acum câteva cuvinte despre rețeta lui nea Jorj, așa cum o știa el de la tatăl său, ce-a pe care mi-a recomandat-o pentru a o urca în albumele cu rețete pescărești ale noastre!
Măsurile bănuiesc că sunt egale, gen o lingură de griș/pesmet, una de făină și una de mălai, oul este clar unul singur dar fiind de rață, ar merge două de găină că sunt mai mici, acum depinde de fiecare. Apoi se freacă bine astfel încât să se omogenizeze bine compoziția, după care se pun la fiert. Sigur nu vor fi fierte mai mult decât timpul necesar ridicării lor la suprafață. Cam asta e.

Anul trecut mi-a trimis câteva poze cu etapele ce le-a parcurs în vederea obținerii vestitelor cocoloașe de mămăligă, atât de bine savurate de Dl. caras! Le voi expune și eu acum pentru a fi cunoscute de dvs, dar într-un clip video în care îl voi încadra și pe regretatul nostru coleg Jorj! Sper să vă placă și să vă inspire în viitoarele voastre partide de pescuit!

Vă las mai jos și textul original al lui Jorj prin care îmi spunea despre rețeta lui, care îl regăsiți și în clip:
“Vă salut d-le Mihai Bogdan Andriescu! Cu scuzele de rigoare pentru deranj. Zilele trecute am văzut un filmuleț făcut de dvs și fiu. FELICITĂRI copilului și dvs pentru ce faceți! Instant mi-am adus aminte de ceva asemănător făcut de bunicul și tatăl meu, cu mai bine de 30-35 ani în urma. Normal că am reinterpretat rețeta. Este pe baza de ou de rață (de țară, că și la vecinii din VLADENI cresc păsările pe bătătură), pesmet (ei foloseau pâine uscată și mărunțită) și griș. În fotografii am dat compoziția în 2 și “bobițele” sunt simple, “cocoloșii) cu usturoi (azi). Nadele la fel simplă și cu usturoi. Dacă ești dispus să încerci și/sau să mai faci alt filmuleț îți stau la dispoziție cu rețetă, pașii de urmat și alte amănunte. Cu stimă!”

Eu personal n-am încercat rețeta, am una foarte asemănătoare, însă cu siguranță când vremea va permite o voi folosi!

Odihnește-te în pace bun prieten și fire întinse îți spun stimabile Jorj acolo pe meleagurile cerești, unde ne vom revedea cu toții mai devreme sau mai târziu ?

O poveste de Andriescu Mihai Bogdan scrisă în memoria lui Jorj Gigi membru de seamă al A.P.A. – Asociația Pescari Amărășteni