2016,iunie….
Făcusem planul din Martie. Prima săptămână după prohibiție atacam la Maliuc!
Ne îmbarcăm, Bucuresti-Tulcea-Nufarul. Acolo ne așteptau Iulică și “al lui câine” cu șalupa! Și dă-i și încarcă – bărci, lansete, geamantane, bidoane cu porumb fermentat, etc.
Printre bagaje era și o geantă ciudată… la un moment dat simt un miros de cadavru și mă bag în Cristy Calian Myg, mai mai să-l arunc din barca! În geanta cu pricina tovarășul nostru Marinel Baicea luase mațe, stavride, ficat și toate nebuniile pământului și le lăsase vreo 2 zile să fiarbă în suc propriu la soare! Vă dați seama ce era acolo! 😂😂😂 Direct hepatită!
Credeam că scăpasem de “mireasma” aia urâtă! Briza în schimb ducea mirosul după noi! Observasem chiar cum câinele lui Iulică barcagiul se cam clătină și dădea să cadă din picioare. O avea rău de barcă zic😁…

Pe ritmuri de muzica machedonească și cu niște tescovină de Pitești nu mai simțim după un timp nimic și alunecăm ușor pe Dunăre până la Maliuc! În poartă ne aștepta nea Paul gazda noastră. I-a și dă jos din barcă tona de bagaje inclusiv bomba biologică a lui Baicea! Ăla cică era asul lui din mânecă ptr somn!😜
Ne cazam, ne aranjăm, mergem să dăm o tură de recunoaștere și trece ziua. A doua zi la 5, buimaci toți ne pregăteam arsenalul. Fiecare pleaca unde-l ducea capul. Că, asa-i acolo.
Ne împrăștiem deci și rămăsese cum dă unul de el se dă adunarea!

Dunărea era și umflată și cacao cu lapte!☹️N-avem nicio sansa zic. Mai curgeau la vale pe apă și ditamai pomii rupți de viituri! Unii pe incintă, unii pe Cranjeala, alții se risca în Dunare…rezultat: mai nimic! Câțiva carași pălmași! Seara ne facem încălzirea cu o pălincă din ardeal apoi ne băgăm serios la o varză cu afumătură și o stingem cu niște vinoasă de Vrancea!

A doua zi toată lumea în bărci!Lansete, lingurite, voblere și tot arsenalul pentru știucă și biban! În 2015 prinsesem știucă de ne plictisisem pe Fortuna! Eu plec cu Gabriel George Neamtu. Și mergi… și mergi… Fortuna, Șontea și toate canalele și lacurile întâlnite până în Mila 23! Mă frate nici urmă de știucă!De nimic mai precis! Ziceai ca dăm în ape moarte! Prind un amarat de avat aproape de kil când alimentăm în Mila 23! Ne întoarcem la pensiune.Toata lumea la pământ! Din 4 bărci plecate nimeni nu avusese un atac măcar!
Marius Bălăiță colegul meu se apucă de niște cartofi la ceaun cu costiță, cârnăciori și alte bunătăți! A urmat o pălincă, după masă iar cu șprițanu și tot așa!
E Campionatul European de fotbal! Joacă proștii noștri! Dă-i urlă, țipă, agită-te… la final o furăm și la fotbal și mergem bombănind la culcare!

Într-o seară după ce păpasem bunatate de ied la ceaun mergem la somn. Pe zi căutasem gropanele cu sonarul și văzusem ceva mișcare!Scoatem cu voma-n gât mortăciunile lui Baicea, nădim, momim și pune-te pe așteptare. O ora, 2,3…nimic! Mort! Supărați o luăm spre casă, ciugulim repede o roșie, un salam și ce mai prindem, apoi somn!
Aflăm cu stupoare că lui Iulică barcagiul îi murise câinele…😓😓😓😓 să fi fost de la “Cernobîlul” din geanta lui Baicea??? Dumnezeu sa-l ierte pe săracul animal.
Urmatoarele zile curg conform aceluiași tipar. Toata lumea pe incintă la caras. Măcar acolo mai ciuguleam câte ceva. Dimineața ciuguleam câțiva, la prânz mort, mai începea abia seara destul de anemic.
Zăceam acolo sub umbrele într-o căldură de iad …Berile curgeau una dupa alta… Vacile și porcii ne sâcâiau pe la spate! După ei și avalanșa de tăuni! Dar ce tăuni frățioare!Mastodonti! Ai dracu se bucurau de umbra de sub umbrelele noastre făcându-ne să ne dăm 1000 palme!

În somnolența și sictirul pe care-l aveam vine și dușul rece mult așteptat!
Trosnesc un caras de 1,700 kg! Din 2015 îl visam! Cel mai mare caras al meu! Zic taci că-i bine! Mă uitam la pluta lu’ Arameanu Marius. La un moment dat pleacă ușor! Înțeapă și-i văd bologneza covrig spre mine! 1 secunda 2,3 și poc! Acul îi zboară din gură! Îl văzusem! O frumusețe de crap la vreo 5 kilo! Morti, Iisuși, familii și tot tacâmul vin dinspre scaunul lui Arameanu!😂😂😂

Vine și penultima zi. Aveam acolo un golfuleț unde curgea o țeavă ce trăgea apă din niște canale adiacente Dunării. Mai ciugulisem seara câte un șalău acolo.Toată lumea își strânsese bagajul, dușuleț, alea alea. Mă și n-aveam stare! Mă mâncă undeva rău să-l încerc asa… pe ultima sută de metri! Cum dreac zic sa vin la Dunăre și să mă întorc acasă cu 10 carași, 3 moace și 1 șalău?! Aveam lista de așteptare făcută: neamuri, vecini, prieteni… toți mă așteptau cu o bucată de pește de Dunăre!

Bă nene… afară se pregatea de o mare furtună! Mă mănâncă-n cur și merg la țevi să văd dacă e ceva activitate, daca atacă răpitorul. Când ajung acolo apa fierbea! Stau 5 minute și mă uit când la apă când la cer! Pe apă zeci de atacuri, cerul negru rău… Bă zic ce o fi, o fi! Mă duc la pensiune, iau repede rucsacul, 2 lansete, halăul și fugi!
Ajung acolo. Studiasem mișcarea baboilor, unde se refugiau cand erau atacati de rapitori, tot! Bag halăul și i-au vreo 30 obleți cât țigarea!Pfffuuuu am pus-o zic! Bag baboii în ac și arunc! Exact la confluenta golfului cu Dunarea!

2 minute a durat și poc bambina-n băț! Înțep și-l aduc la mal. Îmi luasem niște Gamagatsu special pentru dl șalău de la Magazinul TotalFishing – Articole pescuit! Un Sally sărit de kil! Nu-l scot bine din ac și îmi dă și în cealaltă!Bam! Înțep și îl aduc la mal pe fratele geamăn. Între timp ai mei veniseră dupa mine mijind și râzând. Să vadă probabil ultima țeapă de la Maliuc! Și mai bag 2 baboi și arunc. În 5 minute mai iau un strap la 7-800 gr și un biban altoit!Pantofar cum le spunem noi!

În cea mai mare viteza băieții fug la camere, desfac bagajul și se întorc să prinda si ei!😂 În nemernicia mea nu le dau niciun baboi! “Plm prindeti-va frate că n-am timp de prins baboi iar”!😂😂😂 Pân’ la urmă tot eu îi scap de necaz și le prind câțiva baboi pentru că ei nu reușeau!
Și-mi continui recitalul! Lansare, bambina-n bat, înțepat, adus la mal. Salau, biban-biban șalău!
Într-o ora și jumatate îi fac cu nervii pe pretenii mei! Niciunul n-a prins nimic!😂😂😂😂Eu…salvasem sejurul! Prinsesem în seara aia cât într-o săptămână adunat! Și era și răpitor!Care-l doream doar ptr fimiu!
Norii ăia urâți se făcuseră și mai negri! A început să tune și să fulgere! E suficient zic!Doamne ferește de vreo belea! Strange și fugi la pensiune! Când intru în curte mă simt ca cel mai mare razboinic întors viu și nevătămat de la lupta! Și cu trofeele de razboi în juvelnic!😜

Aplauze, felicitari, alea alea…😊
Câștigasem de fapt încă o luptă cu mine!

Morala: Niciodată să nu încetezi să crezi pană-n ultima clipă!
Seară plăcută prieteni pescari!

O poveste de Streche Daniel
Va urma!