https://www.petitieonline.com/modificarea_msurilor_de_protecieprevenie_impotriva_covid_19_privind_regulile_practicrii_pescuitului_recreativ_conform_ordinului_madr_nr1439492020_publicat_in_mo_partea_1_nr463_n_02062020?u=812591&s=72846089

Această petiție se adresează tuturor pescarilor, oamenilor de bună credință, care consideră abuzivă și mai ales discriminatorie față de ceilalți cetățeni, decizia privind Regulile Pescuitului Recreativ Conform Ordinului MADR Nr.143/949/2020 partea 1 Nr. 463 Publicat în MO În 02.06.2020 !

ÎN ATENȚIA MINISTERULUI AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE  și a MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII !!!

Câteva exemple de elemente și cazuri unde se observă clar că această decizie este luată cel puțin “pe repede înainte” și afectează foarte mult desfășurarea activitățiilor de pescuit, cât și dpdv al moralității !

– atât timp cât deplasarea într-un autoturism este permisă unui număr de 2-3 persoane într-un spațiu foarte mic, de ce pe baltă aceștia nu pot sta unul lângă celălalt (ori 1-2m) și trebuie să se afle la 10m distanță???

– în autobuz, tramvai, metrou ori alte mijloace de transport se permite accesul mai multor persoane într-un spațiu nu prea mare, se știe foarte bine acest aspect, la pescuit de ce să fim așa distanțați?

– deja este permisă frecventarea teraselor și în curând și în interiorul restaurantelor unde clienții nu vor avea cei 10m unul față de celălalt, noi pescarii de ce să avem obligația aceasta? Sub ce pretext??? 

– la mesele dispuse pe terase sunt permise un număr de 3-4 persoane, distanta între mese 2m, dacă aici se poate, în aer liber de ce nu se poate în cazul pescarilor sa se așeze la masă servind preparate la grătar sau altceva? Cu ce incomodează??? Și noi ne putem organiza astfel încât să preîntimpinăm posibilele riscuri de infectare cu COVID 19

– și în starea de urgență și în cea de alertă hipermarketurile gem de cetățeni și aceștia nu stau la 10m distanță, nici la rafturi nici la casele de marcat! În piețe la fel ! Noi de ce să stăm la 10m distanta???

Vă rog respectuos în numele tuturor pescarilor ce se cred lezați într-un fel sau altul față de noile reguli pentru pescuit/pescari în monitorul oficial al României la data de 02.06.2020 în ordinul emis MADR nr.143/949, partea 1 nr.463, să reflectați asupra acestora și să reveniți cu reguli mai îngăduitoare ! Lăsați și pentru pescari aceleași reguli ca toți ceilalți cetățeni ! Putem sta la o masă, la un grătar foarte frumos și să respectăm și regulile de siguranță privind răspândirea COVID 19, pe malurile apei lăsați pescarii să pescuiască la o distanță mai mică de 10m, ex: 2-3, sunt suficienti și de bun simt !

În speranța că ne veți înțelege și veți da curs acestei petiții vă mulțumesc anticipat !