Ziua bună pescari!
Pe mai multe site-uri, bloguri și pagini de pe Facebook au început să apară înștiințarea ANPA cu privire la posibilitatea obținerii permisului de pescuit recreativ pentru Dunăre și Marea Neagră. Este foarte bine! Asta înseamnă informare! Au început odată cu publicarea acestora și comentarii la adresa lor, unele din ele, marea majoritate din păcate destul de jignitoare! De ce oameni buni? Nu ne putem purta civilizat? Chiar dacă pe mulți dintre noi ne deranjează aspectul în ceea ce privește fișa de capturi ce trebuie s-o trimitem înapoi către cei din ANPA, acest aspect trebuie respectat fiindcă face parte totuși dintr-o lege, acea lege în care ni se oferă posibilitatea de a obține permisul de pescuit!
Multe legi sunt făcute destul de precar și au multe lacune, asta înseamnă că le vom încălca în continuare? Este normal așa? Sunt câteva variante prin care aceia din noi care considerăm că nu ne reprezintă o anume lege sau articol din lege, să putem sa ne spunem civilizat și legal punctul de vedere, aduc aminte doar petițiile online, mail-ul la adresele instituțiilor, sau după caz chiar pichetările în fața acelor instituții unde putem susține cauzele și punctele noastre de vedere.

Să nu se înțeleagă că noi aici suntem părtinitori cu unii sau alții! Discutăm și expunem și alte modalități prin care putem comunica civilizat! Dacă legiuitorii sau responsabilii care se ocupă cu administrarea anumitor incinte nu-și fac datoria este problema lor și prin diferite metode putem încerca cu toții dacă vrem, să combatem asta, fiecare din noi fără echivoc! Ăsta nu e în motiv ca noi să nu ne respectam obligațiile de cetățeni cumsecade! Dacă ne dorim dreptate, noi trebuie să acționăm primii și să dăm exemple că se poate! Nimeni niciodată nu o va face în locul nostru! Gândiți un pic la asta!

Mai jos atașăm modalitate prin care obținem permisul de pescuit împreună cu fișa de capturi, cât și dovada că cel ce a dobândit permisul anul trecut, a întocmit și două fișe cu capturi ce cuprind mai multe partide de pescuit, într-adevăr destul de modeste, dar totuși este ceva decât deloc!
ÎNCURAJĂM PE TOȚI PESCARII DE BUNĂ CREDINȚĂ SA COMPLETEZE FIȘELE ȘI SA LE TRIMITĂ CĂTRE ANPA❗O puteți face atât de ușor! O metoda este să completați fișa când ajungeți acasă, puteți măcar nota pe un carnețel cum am făcut în cazul meu, apoi la sfârșit de an să completați fișa de bază. Nu trebuie să stați de fiecare data în fața PC-ului ci doar sa vă notați undeva.

Dacă sistemul acesta se va dovedi inutil sigur cei ce l-au implementat îl vor retrage! Până atunci noi trebuie să ne facem datoria și să completăm acele fișe, indiferent ce se petrece la vecinu, în alt oraș sau comunitate!

În anul 2020 ANPA va elibera, la fel ca anul trecut, trei tipuri de permise de pescuit recreativ:1. Permisul de…

Publicată de ANPA Romania pe Vineri, 27 decembrie 2019

http://www.anpa.ro/?cat=3

https://permisepescuit.anpa.ro/

Cu speranța că acest articol a fost de ajutor vă dorim fire întinse în noul, numai bine să vă fie și urmăriți-ne în continuare! ?