O rețetă cât se poate de simplă dar mai ales sănătoasă!

Ingrediente:
4 păstrăvi
500gr orez balsamic
2-3 morcovi
1 buc țelină
1-2 cepe roșii
1-2 buc ardei (roșii galbeni verzi)
O ceșcuță ulei măsline (50ml)
2 lingurițe sare
1 linguriță piper
În afară de aceasta, multă pasiune 😉

Preparare:

  • După ce ați curățat peștii (atenție doar interiorul mațele NU solzii), tăiați legumele cubulețe, dacă se poate să fie la aceiași mărime;
  • Încingeți uleiul și adăugați morcovii și țelina, acestea fiind rădăcinoase se călesc mai repede decât celelalte legume ardeiul și ceapa. Lăsați la foc mediu timp de 5min, după care adăugați și ardeiul și ceapa. De acum încă 5-7 minute ar fi de ajuns să fie gata, ceapa va căpăta o nuanță superbă sticloasă, iar celelalte legume vor fi moi.
  • Opăriți bine broccoli și fierbeți orezul; aici aveți două variante, una în care scurgeți orezul de zeamă și a doua lăsați așa ca la un pilaf mai zemos, depinde cum vă place;
  • Așezați orezul în tavă apoi legumele și la final peștele. Broccoli e la alegerea dvs cum și unde îi găsiți locul.
  • Lăsați la cuptor 20min, verificați și dacă este necesar, mai lăsați încă 10min.
    ⚠️ Atenție❗ Chiar dacă culoarea exterioară ne spune că este sau nu peștele nostru, verificați carnea! Aceasta capătă culoarea albă atunci când este gata, deci dispare acea culoare roșiatică, rozalie! Valabil pentru toate speciile de pești de la noi!
  • Acoperiți un pic tava pentru câteva minute după care puteți asezona frumos în farfurii.

Se servește lângă un pahar de vin alb sec 😉

Cam atât despre această rețetă despre care spuneam la inceput că este foarte ușor de făcut de către oricine!

Dacă va plăcut, dați și voi o distribuire și de ce nu abonați-vă la acest canal gratuit 🙏
Toate bune 😉

O rețetă de Andriescu Mihai Bogdan