Rețetă simplă de păstrăv la cuptor cu garnitură de cartofi natur.
Ingrediente:
Trei păstrăvi
Două kg de cartofi roșii
50ml apă
200ml vin alb sec sau demisec
O legătură pătrunjel
O linguriță sare
Un praf piper
O lămâie
100g unt

Preparare:
Încingeți bine cuptorul;
Curățați cartofii, tăiați-i cum poftiți și puneți-i la fiert cu un praf de sare;
Curățați și spălați peștele bine, dați-i sare și piper și așezați în tavă;
Puneți câteva felii de lămâie în pește și/sau pe lângă;
Adăugați apa și vinul;
Puneți tava la cuptor pentru cca 45-50 minute, maxim o oră;
După ce cartofii au fiert ungeți cu unt;

Se scoate ușor pestele cu o paletă și se așează lângă cartofi, presărați un pic de pătrunjel tocat mărunt și gata. Se servește cât timp este cald!
Poftă bună! 😋

PS: dacă va plăcut dați și voi o distribuire 😉