Ce-i drept, a fost aproape de fiecare dată propunerea mea. Recunosc! Dar dacă nu făceam astfel, era mai bine? El șovăia cam mereu, pescuitul în sine nu prea conta. Mă întreba deseori dacă vin băieți, dacă sunt de vârsta luie, nu ce anume avea să facă. Mda…cam ușor forțate deciziile de participare, însă am știut să-l “cumpăr” mai mereu?

În 2017 a fost pentru prima oară, Locul 3 – Juniori 1. Încântat de întâlnirea cu mai mulți copii, pizza, sucuri, mai puțin socializare că ne-a cam plouat. Gabriela soția mea i-a ținut atunci companie mai mult, eu mă ocupam și de alte treburi cu organizarea. Diferența a făcut nu cele două roșioare prinse la începutul concursului, cu un somn african de cca 1,4kg. Exact când mă înlocuise soția m-am gândit să-l ajut să-i schimb râma, îi pusesem una groasă sănătoasă să aibă destul?
Îl las acolo și plec să fac poze la copii să rămânem și noi cu ceva amintiri, ajung pe partea cealaltă a bălții și aud un mare strigat “e mareee!!!” Îi văd undița de 4 metri covrig, o țeavă Mikado ieftină, o chinezărie. Un coleg arbitru era lângă el și la ajutat să-l scoată afară. Nu mai conta ploaia mocănească, îi revenise zâmbetul pe față. Era în cărți cum se spune. Se întâmpla pe incinta Lacul Vitan 3 , unde prin bunăvoința administrației am putut desfășura în bune condiții prima ediție a #CupaMicilorPescariEditia1 – 2017
Mulțumim administrației?

Tot în 2017 am hotărât împreună cu colegii mei din Asociație și cu părinții copiilor, să mai ținem încă un concurs, s-a numit REVANȘA, #CupaMicilorPescariEditia2Revansa
S-a ținut pe Lacul Lipanesti PH, mulțumim administrației ?
Era prima oară când venea cu noi (gașca mare) să organizăm încă de seara cele de trebuință pentru desfășurarea unui concurs. Aerul curat de munte, zbenguiala ce-a urmat, a făcut ca Dragoș să adoarmă instant. Greu s-a trezit dimineață, asta s-a văzut pe toată durata partidei, la un moment dat am vrut să renunțăm, însă e urât abandonul! Așa că am trecut la ofensivă! I-au repede trusa lui, aleg să-i schimb forfacul într-unul cu fir de 12 și un cârlig cred de 18, era mai mic decât viermele ?. Nadire repede cu o mână de ttx amestecat cu viermi și situația începea să se schimbe drastic (în avantajul nostru). Astfel și-a revenit și Dragoș care mă întreba “câți trebuie să prindă sa se claseze pe podium”?
Mulți i-am răspuns, că nu pica decât oblete, nici un caras, nimic nimic. Așa că a început să scoată unul după altul până la vreo 30buc dacă îmi aduc bine aminte. Stres mare deja, era cu ochii în dreapta unde mai prindeau și ceilalți câte unul doi pești și na… îl făcea să își dorească parcă mai mult.
La premiere calculele noastre au spus adevărul, Locul 2 – Juniori 1.
Era altceva! Multe concursuri de undiță și la seniori se câștigă cu mărunțiș, dar ce mai contează, asta este asta prindem ?.

A urmat pentru fiul meu:

CupaMicilorPescariEditia3 – 2018

desfășurată pe Balta Măriuţa Frumuşani , mulțumim administrației pentru găzduire!
Aici lipsa “indicațiilor” mele, a fost simțită. Rămas mai mult cu soția, a găsit și tableta prin săculeț când a căutat sandwich-ul?… apoi s-a stins de tot! Nici ce-a mai mică concentrare, dacă îmi aduc aminte un cărășel amărât a fost la cântar?
Așa că împreună cu alți copii preocupați de aceleași activități “foarte importante” la pescuit mai ales, și-au găsit un loc liniștit și și-au văzut de treabă?. La festivitatea de premiere s-au prezentat de data asta alți copii, bravo lor și părinților care au insistat alături de ei!???
Cam atât de la Frumușani…

În 2019 a fost cel mai mare și frumos concurs de pescuit pentru copii din câte făcusem până în prezent! Se întâmpla la Lacul Sabiesti într-o companie de excepție, alături de Primaria Orasului Racari , alături de oameni de seamă a acestei comunități, Dl Caraveteanu Marius , Cicerone Pescarul Hoinar , Viorel Balusescu , Rus Dragos Si Ioana – Articole Pescuit Racari și alții
Mulțumim tuturor ?
Veniți bineînțeles cu o seară înainte de concurs, am pregătit cele de cuviință împreună cu ceilalți colegi, după care ne-am luat și noi o pauză bine meritată după care am fugit la somn că… urma o zi plină din toate punctele de vedere. De data asta după extragerea standurilor am plecat cu Dragoș către locul tras. Am luat-o cu începutul, fără a nadi însă. Vroiam să nu speriem peștii din mal in caz că se aflau acolo. Să fi tot așteptat până spre finalul primei manșe…? Apoi m-am hotărât să atragem baboii chemând-ui la masă cu câteva bile de nadă amestecată cu viermi. Apare în sfârșit o mică babușcă care ne-a făcut să nu fim lampă în această manșa?. Păcat că a sunat în 2-3 minute goarna și s-a luat pauză. După gustărică și ceva răcoritoare ne-am întors mai hotărâți pe stand să recuperăm cât putem ce-am pierdut. Consolarea noastră era că nici ceilalți vecini nu prea făcuseră mare brânză față de noi? așa că am putut spera mai mult. Au mai apărut două trei babuști doi cărășei, guvizi, obleți, o plăticuță… albitură, nimic deosebit. A fost suficient însă ca să ocupăm podiumul, Locul 3 Juniori 1. Era bine așa! Mulțumiți amândoi! La cât a alergat pe acolo cu ceilalți copii, când am plecat spre casă și îl mai felicitam încă o dată pentru reușită, ce să vezi..?vorbeam singur? poza de jos certifică ce spun!

2020 odată cu venirea pandemiei, concursul ce aveam să-l desfășurăm am fost nevoiți să-l amânăm? ne-am consolat și am depășit momentul acela trist.

Anul acesta, mai precis pe 30.05’21 în sfârșit am reușit să ținem:

CupaMicilorPescariEditia5 – 2021 și am reușit să o facem spun eu, dar și participanții la această ediție, cel puțin la un nivel ridicat, atât din punct de vedere al organizării în ceea ce privește concursul propriu-zis, cât și în privința restricțiilor/siguranței împotriva “Covidel”. Mulțumesc tuturor părinților care au înțeles să respecte regulile impuse!

Ediția a 5-a s-a ținut pe frumoasa incintă a Balta Mica Cojesti unde și aici mulțumesc administrației pentru găzduire și tot sprijinul lor, niște oameni de excepție ce-i voi recomanda mereu pentru oricine dorește să pescuiască aproape de București în special la undiță?
Și de această dată n-am ratat ocazia de a fi însoțitorul lui Dragoș! A văzut de-a lungul anilor că, chiar contează, cum stau atent pe el, stă și el atent pe plută?mai greu dar stă! De multe ori când a scăpat peștele chiar mi-a reproșat că îl stresez, așa că în proporție de 85-90% el a făcut totul, mai puțin râmele de agățat în cârlig, se descurca cu viermii și porumbul, la râme nu?
Am abordat din prima cu porumb ca nadă, dar și ca momeală, știind că balta are o populație considerabilă de crap și era posibil orice.
Am așteptat astfel o oră, cam dezamăgit de mine însumi că am ales asta, trec pe viermi, unul roșu unul alb. Pluta pe lat, strig aproape la Dragoș “hai o dată!” apoi în sfârșit un cărășel! E clar zic, continuăm așa! Întrețin nada cu nadă de la Nadă “La Măndel” dar și cu viermi și porumb. Nu durează mult și pluta dispare sub apă, dau un ghiont lui Dragoș care reușește să aducă încă un caras, mai frumos decât primul. Înainte de sfârșitul primei manșe mai punctează încă trei carași și uite așa începem să sperăm din nou.
După ce Dragoș conversează în timpul pauzei cu Andrei băiatul unui amic despre diverse jocuri de-ale lor, le dăm adunarea la standuri și începem manșa a doua. Parcă de data asta începea și el să creadă într-o posibilă reușită. Am continuat ca mai devreme în același mod și am reușit la final sa strângem cca 1,4kg de pește.
Nea Cicerone Vrajmasu fratele nostru mai mare care a venit să ne ajute tocmai din Răcari, când a venit cu lista mi-a spus șoptit că suntem în grafic. Era o ușurare bine venită!
Așa s-a și întâmplat la calcule căci eu însumi am scris diplomele, iar Dragoș ieșea pe Locul 1 – Juniori 2 pentru prima oară în acești ani! Sigur m-am bucurat mai mult ca el!?
Și acum la fel simt! Cred că așa ar simți orice părinte pentru puiul său!

Vă spun ceva?! Dragoș va simți aproximativ ce simt eu acum mai târziu peste ani, când eu poate nu voi mai fi! Dar e bine așa, dacă așa trebuie să fie…? căci cine suntem noi să ne programăm sentimentele?

Acum Dragoș, pentru tine în special!

Știu că am fost deseori nesuferit, pisălog, ori cum vrei tu să spui, am exagerat recunosc în multe privințe! Însă știu că va veni vremea când vei înțelege ce-am vrut să fac și că deciziile mele au contat!
Trebuie să iei de la mine, de la viață în general, doar ce e bun, ce crezi tu că este bine pentru tine, punând în balanță cu învățămintele noastre ca părinți, sigur vei reuși!

Te felicit încă o dată și acum, aici unde sper că vei găsi vreodată acest articol despre tine și o parte din viața noastră petrecută în natură, practicând cel mai frumos hobby dpmdv, pescuitul!

Te iubesc!
Tatăl tău Mihai Bogdan Andriescu!