SURPRIZE SURPRIZE PARTEA 2️⃣
Uite legea, nu e legea!
Poftim sesizarea, nu e bună sesizarea!

Cu doar două zile scriam un articol în care sesizarea președintelui României, anume “legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.85/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura rezultat vot pentru=307, contra=0, abtineri=0″(conf. CDEP.ro)

Cine a deschis linkul apărut pe⤵️
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16182, cunoaște foarte bine ce vorbim!

Astăzi, conf.presidency.ro aflăm următoarele⤵️⤵️⤵️:
“în cazul de față, efectul respingerii prin lege a OUG nr. 85/2016 este cel al revenirii la aplicarea normelor din OUG nr. 23/2008 în forma inițială, anterioară modificărilor operate prin OUG nr. 85/2016, norme care, în mod evident, reprezintă un cadru legislativ desuet, care nu mai răspunde, însă, rigorilor și realității normative actuale, dar nici cerințelor de conformitate cu politica europeană comună în domeniul pescuitului.

Având această perspectivă, apreciem că este necesar ca Parlamentul să reanalizeze soluția respingerii OUG nr. 85/2016, ținând cont și de consecințele mai sus prezentate, precum și de riscul creării unui vid legislativ în domeniul gestionării activității de pescuit și acvacultură.”
TEXTUL INTEGRAL AICI⤵️⤵️⤵️
https://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/cerere-de-reexaminare-asupra-legii-privind-respingerea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-85-2016-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-23-2008-privind-pescuitul-si-acvacultura

Și începem din nou să ne punem tot noi întrebări:

  • Va plăti cineva această bâlbă?!
  • Cât o să mai dureze starea asta de incompetență în care legiuitorii, ca în multe alte exemple, când greșesc, nu-și asumă, în schimb noi muritorii de rând imediat suntem trași la răspundere pentru nimic…?!
  • Anul acesta va fi gata legea pescuitului și a acvaculturii?!
  • În parlamentul României, în camera deputaților, în senat, este nevoie de juriști, de profesioniști cu acte în regulă?! Să știm și noi, să dăm un anunț ceva nu?!

Știm răspunsurile, fiți fără grijă!
Le-am tot învățat de mai bine de 30 de ani, suntem obișnuiți cu ele!
Se întâmplă ca de obicei, se răsfrânge asupra pescarului simplu, ca și în viața de zi cu zi, când omul de rând își duce traiul cu greu din cauza birocrației și a unor legi făcute să ucidă clasa de mijloc a societății!

Încheiem prin a vă spune fire întinse la pescuit (pe incintele private, căci prohibiția trebuie respectată) și bineînțeles să vă invităm în continuare să ne urmăriți pentru noi articole din teagma pescărească, prin intermediul acestui site, dar și prin

grupul? Pescari amărășteni
pagina ? Pescari amărășteni

Ps:? Sperăm să nu ne închidă acum pagina grupul și site-ul că vorba aia’ deranjam ?

Numai bine tuturor ?