Ziua bună tuturor!

Această campanie este inițiată de A.P.A.- Asociația Pescari Amărășteni și Pescuit natură și aventură. Ea are ca scop sensibilizarea tuturor cetățenilor, pescari, vânători, turiști, cu privire la specimenele (altfel nu pot fi numite), care își lasă gunoiul în natură după ce fac dezmăț acolo unde petrec.

Cum poate contribui fiecare din noi la asta:

  • Ne strângem inițial noi gunoiul atunci când petrecem în aer liber și arătăm asta;
  • Strângem chiar și gunoiul altora atunci când vrem și o putem face;
  • Atenționăm și mustrăm pe cei ce își lasă resturile în natură;
  • Facem poze, filmări, strângem orice dovezi, pe care apoi le publicăm ca și exemple ale noastre peste tot pe unde putem și avem acces, dacă vă va face plăcere, puteți publica și pe paginile noastre publice care promovează în mod direct astfel de activități: Pescari amărășteni și Pescuit natură și aventură
  • Marcăm locația pe care am curațat-o cu un afiș, poate fi de exemplu o coală A4 cu un text care-l considerați voi mai potrivit, băgat într-o țiplă de plastic să nu se deterioreze de la ploaie și apoi poate fi fixat cu un scoci sau câteva pioneze de un pom, crengi, ori altceva ce avem la îndemână. Cei ce vor mai avea de gând să-și lase mizeriile în natură se vor gândi mai bine înainte s-o facă. Nu spun că așa vor simți cu toți, dar din zece persoane dacă vom sensibiliza 4,..5, atunci munca noastră nu va fi în zadar!

Este greu într-adevăr, mulți vor gândi “păi de ce să strâng eu după alții?” Și au dreptate! Nu trebuie să strângem după nimeni!? Însă acei dintre noi care mai au o fărâmă de spirit civic, cei care încă mai au speranță, o vor face!
Nu vă obligă nimeni să faceți ceva împotriva voinței voastre fraților, dar gândiți un pic înainte, reflectați la faptul de a băga mâna în gunoi pentru altu, sau a rămâne indiferent…

Știți ce este mai periculos?! Faptul că, copiii noștri, văd ce facem, acțiunile și faptele noastre, ori noi dacă lăsăm în urma noastră mizerie, sigur așa vor face și ei, dacă ne vor vedea că ne strângem gunoiul, așa vor ști și ei să facă! Ține de EDUCAȚIE asta bineînțeles!

Dacă veți trece printr-un loc unde vedeți două trei peturi, o conservă, trei doze de bere, o pungă, etc, apoi veți trece pe acolo peste un timp, veți constata că grămada de gunoi nu a scăzut, dimpotrivă este mai mare, ea niciodată nu va dispărea, ci va deveni tot mai mare.
Doar de noi și de exemplele noastre ține să facem și pe alții să conștientizeze.

În speranța că v-am sensibilizat și pe voi cei care v-ați dat osteneala să citiți aceste rânduri, vă mulțumim și vă invităm bineînțeles să vă alăturați nouă! ?

PS: deoarece nu dispunem de resurse materiale pentru promovarea acestei inițiative, ne bazăm pe spiritul și simțul dvs civic și ne-am dori foarte mult să ne ajutați, dacă nu pe teren, măcar cu o distribuire, astfel mesajul nostru va ajunge la cât mai multă lume și sperăm să reușim ceva frumos împreună.

Cu deosebit respect A. P. A. – Asociația Pescari Amarasteni
28.08.2019

Pescuitul este mai frumos fără gunoi lângă noi! Luați-vă gunoiul după voi!!! Este mult mai ușor decât înainte să fie consumat! Lăsați locul curat!!!