Intru de servici de dimineață, îmi i-au un covrig și o cafea și trag la post să savurez cafeaua în tihnă. Ceva îmi dădea ghimpi! Nu aveam stare!
Mai îmi rămase o jumătate de pahar de cafea și atunci îmi cade fisa! Unde pot eu să-mi beau restul de cafea încât să meargă direct către suflet? Direct pe malul apei! Aveam câțiva metri până acolo, așa că zis și făcut!

Cobor panta spre un loc foarte cunoscut de către pescarii locului și nu numai, este exact unul din locurile unde anul trecut am desfășurat acțiunea de ecologizare de pe malurile râului Dâmbovița, de la pod Roșu (Chiajna) în amonte către sat Dudu!
Când am ajuns jos la apă mă luase tremuratul de nervi! Îmi venea să mă șterg la ochi că nu-mi venea să cred ce văd! Un nene aproape de malul celălalt care verifica de zor plasele! Chiar astăzi în prima zi de prohibiție, 04.04.2020! Îmi pare rău de calitatea filmului că atât a putut telefonul meu (promit că mă revanșez), este însă suficient încât să se i-a măsuri!
De atâtea ori cât voi putea voi sta pe capul lor și voi strânge dovezi și probe și voi face petiții și sesizări! Vă încurajez și pe voi să faceți asta!

Asta una la mână!
Când braconierul intrase prin stuf și l-am pierdut din vedere, ochii mi-au căzut în jos pe malurile pline cu gunoaie! Lăsasem anul trecut locul curat, fără o hârtie măcar, acum este la fel! Mă durea sufletul! Acolo era munca noastră celor din A.P.A. și a copiilor noștri! Este nedrept și frustrant ce mi se întâmplă tuturor…

  • Nu mai putem continua așa!!!
    Legiuitorii vor taxe plătite, la termen dacă se poate, ce primim noi în schimb?!
  • De ce nu putem avea dreptul la o natură curată? De ce să nu se aplice amenzi acestor gunoaie de oameni, acestor braconieri???

Nu mi-a mai ars nici de cafea, nici de altceva! M-am retras închis între gândurile mele pline de frustrări și deznădejde și gândind cumva să iau alt gen de atitudine! Nu se mai poate așa!
Vom vedea în timp rezultatele!

Până la următorul nostru material, numai bine să vă fie și nu uitați, dacă aveți ceva de semnalat și doriți să arătați și celorlalți, scrieți-ne! Sub anonimat sau nu, vom publica!