“CUPA PRIETENIEI” Pescuit la plută, o denumire ce-și merită cu prisosință numele! Nu o spunem noi cei implicați direct în organizarea acestei întreceri amicale, ci oamenii care au fost prezenți acolo, 43 de participanți!

Deși am avut de Vineri seara “emoții” din pricina vremii, am continuat cu pregătirile pentru ceea ce urma să se întâmple a doua zi!
Ploaia s-a oprit târziu în noapte. Am fost nevoiți chiar să anunțăm să nu se mai intre cu mașinile jos pe pista concursului. Dumnezeu însă a ținut atunci cu noi pescarii și ne-a lăsat să terminăm ceea ce am început, de la plantarea țărușilor pe pistă, la ridicarea corturilor și a celorlalte elemente necesare bunei desfășurări a întâlnirii noastre.

Dis de dimineață cei mai croiți concurenți au început să apară, apoi și ceilalți. I-am așteptat cum promisesem cu o cafea caldă la ceaun, am făcut cunoștință cu cei ce nu ne cunoșteam încă și ușor ușor am trecut la fapte, prezența participanților, regulamentul concursului și altele. Ne-am făcut cu toții curaj că nu vom avea surprize dpdv al vremii și ne-am apucat fiecare de treabă, noi organizatorii cu cele de trebuință astfel încât să fie totul ca la carte cum am promis, iar cei de pe standuri la pescuit. Au fost 3 ore de speranță și chiar de muncă în prima manșă, câțiva dintre concurenți punând accent foarte serios pe pescuit, pe clasarea cât mai sus pe podium. Noi pe partea cealaltă la fel cu treburile “casnice” pe lângă bucătari, pregătirea diplomelor, premiilor și cadourilor celelalte.

A venit și pauza mult așteptată!
Temperatura scăzută destul de mult, sutele de trăsături și plasări ale undițelor în apă, a făcut un pic de deranj prin burticile oamenilor ?
Și de data asta i-am așteptat pe frații noștri de pe standuri așa cum am promis, cu o gustărică tradițională românească! Credem că a prins! Nu de alta dar în câteva minute a dispărut “subit” de pe platourile încărcate cu slăninuță afumată, kaizer, brânză, ceapă și ridichii ?
Ne-a bucurat foarte mult asta!
A urmat tragerea la sorți a manșei a doua, după care fiecare au plecat spre standurile extrase, noi la fel, acolo unde aveam treabă.

Pe standuri era amuzament mare din pricina
Ponticola kessleri?! Nu credem că a fost concurent să nu se întâlnească cu el?. Cum!? Nu-l știți?!? Ați ghicit, porecla lui de bază cel puțin prin rândurile pescarilor …. ciobanului?
Au fost concurenți care la cântărire au insistat să-i notăm și pe ei, chiar dacă se “lăudau” doar cu unul sau doi mititei din specia mai sus menționată, așa că i-am notat și pe ei.
Majoritatea concurenților au înțeles că ieri nu prea a fost să fie dpdv al capturilor și s-au axat cum spuneam mai sus pe buna dispoziție, pe socializare. Au fost însă și câțiva pescari care au avut mai multă voință și ambiție, aceștia s-au situat bineînțeles pe podium, care a arătat astfel:
Locul 1 Bentu Teodor
Locul 2 Pană Ioan
Locul 3 Stefan Nicolae Eduard
Locul 4 Adrian Dan
CMMC Streche Daniel

Locurile 5-10 s-au premiat și ele exact cum am promis cu cadouri ce au constat în produse pentru pescuit sportiv din partea sponsorului nostru Magazinul Total Fishing căruia îi mulțumim mult pentru implicare!!!
Locul 5 Sorinel Neagu
Locul 6 Alex Palade
Locul 7 Arameanu Marius
Locul 8 Bratu Radu
Locul 9 Gitlan Rossi Valentin
Locul 10 Gheorghe Diaconiță

A existat și un premiu surpriză, de încurajare!
Andrei Perju este un puști de 18 ani căruia arată de ceva timp că-i place pescuitul, el deja însoțindu-ne la câteva concursuri până acum.
Am hotărât să-i răsplătim cumva alegerea făcută pentru faptul că iubește acest hobby minunat, dar și pentru că este alături de noi, oferindu-i câteva accesorii pentru pescuitul la staționar. Succes puștiule!!!

Ce a urmat acum a fost de poveste! O poveste ce nu poate fi trăită decât acolo în natură, împreună cu prietenii!
Bolta paladină a noastră a tuturor celor prezenți, a simțit ieri gustul și aroma unui gulaș
senzațional, acompaniat de ardei iute, gogonele la saramură, castraveți murați și gogoșari în oțet! Bucătarii noștri Cicerone Vrăjmasu și Romeo V. Rotaru au gătit și de data asta fără greșeală! Felicitări băieți și mulțumim frumos pentru că ați avut grijă de burțile noastre în care după atât aer curat se lăsase în el o ceață ff densă ?.
Aproape că n-am dansat!? În rest a fost ca la carte! Am cunoscut cu toții oameni faini, s-au legat prietenii, ce-ți mai poți dori mai mult?
Aș putea să mai spun câte ceva, dar mă voi opri aici, în schimb las un clip ca amintire a ceea ce am trăit cu toții pe 05.10.2019?

Nu putem încheia fără să mai punctăm câteva aspecte, anume să aducem mulțumiri celor ce ni s-au alăturat pentru ca acest eveniment al nostru să iasă așa cum ați văzut și dvs!

 • Domnului Oana Victor pentru locație
 • Toya România pentru corturi
 • Magazinul TotalFishing pentru premierea locurilor 5-10
 • MG Special Carp – Mircea Gheran pentru premierea ocupanților podiumului
 • Cicerone Vrăjmasu pentru tot efortul depus în pregătirea bucatelor și nu numai;
 • Romeo Viorel Rotaru de asemenea și ție;
 • Teaca Marian pentru TOT;
 • Adrian Dan pentru trofee în primul rând dar și pentru efortul depus;
 • Streche Daniel pentru că ești cu noi de fiecare dată și ești implicat până în ultimul moment;
 • Franghiol Viorel pentru mese și bănci;
 • Celorlalți băieți faini din A.P.A. care ați arătat încă o dată că vă meritați cu vârf și îndesat locul în asociație și cu care aseară am ținut piept vremii urâte de afară ➡ Cezar Georgescu, Avramescu Ionut, Codruț Ionuț Pavel și tatălui său Ioan Pavel, Nicolae Stelian Pârvan și nu în ultimul rând ție Maryo Azumi care m-ai uimit cu felul tău prin care ne-ai ajutat!
 • Mulțumim tuturor celor prezenți! Fără dvs nu puteam înfăptui ceea ce ați văzut și dvs!
 • Mai am unui singur om de mulțumit! Celei ce mă acceptă și mă înțelege fie că vrea sau nu?de atâția ani de zile, Gabriela Andriescu!?
 • Dacă am uitat pe cineva iertare!
 • Dacă am greșit cu ceva în organizarea evenimentului ne scuzați! Suntem oameni nu roboți, iar greșeala face parte și ea din experiențele și trăirile noastre!

Încheiem prin a vă spune ca de obicei fire întinse tuturor, numai bine să vă fie și urmăriți-ne în continuare! Nu de alta dar anul viitor ce se apropie repejor, avem multe planuri de pus în aplicare și cu siguranță, cu mulți dintre dvs ne vom mai întâlni, dacă vremea va permite la un concurs de pescuit la copcă, la concursul de spinning din primăvară, la încă o ediție ECO PESCARI, la Cupa micilor pescari, la concursurile de pescuit la feeder, la cel de crap și din nou dacă suntem sănătoși la ediția a treia a Cupei Prieteniei unde de data asta pregătim încă de acum o SUPER SURPRIZĂ !!!

 • Pentru a fi la curent cu programul asociației și activitățile acesteia vă invităm dacă nu ați făcut-o până acum să apreciați prin LIKE? pagina Pescari Amărășteni;
 • Să urmăriți site-ul nostru oficial www.pescariamarasteni.ro
 • Să vă abonați(gratuit) la canalul nostru de Youtube

Toate cele bune!!!