Borș de pește !

De ce se numește borș în primul rând !? Fiindcă această ciorbă de fapt se gătește cu mult borș și implicit va ieși acră. Sunt mai multe moduri și obiceiuri de a găti acest borș de pește, inclusiv prepararea cu mai multe feluri de pește, știucă, somn, oblete, bălos, etc, eu însă prezentăm azi un borș de pește având în casă doar următoarele ingrediente:

O căpățână de novac de cam 1,5kg

Morcovi 4buc

Păstârnac 1buc

Țelină 1buc

Ceapă 2buc

Leuștean două legături

Borș proaspăt 1,5 litrii

Suc de roșii pentru iarnă 500ml

Orez o cană

Ulei 50ml

Ouă 3buc

Sare o lingură (pt oala de 7litrii)

Se toacă mărunt legumele și le zvârlim în oală

După ce au fiert legumele de adaugă orezul și cartofii (mie recunosc că-mi place mai deasă)

Când orezul s-a umflat și cartofii sunt fierți adăugați sucul de roșii, ar trebui să fie de ajuns încă 10 minute să fiarbă, după care puneți borșul. Mai fierbem încă alte 10 minute, punem sarea și putem adăuga și peștele. Acesta îl vom ține cam preț de maxim 10 minute la foc, timp în care adăugăm ouăle și leușteanul.

  Acoperiți cu capacul câteva minute pentru a-și păstra savoarea și cam atât cu borșul de pește

   Poftă bună ?